מומו נפאלי – כופתאות במילוי ירקות



כופתאות : יעני קציצות

מערבבים ירקות שונים ומשונים,מטגנים, עושים בצק,

אופים,ממלאים את הבצק,מטגנים ואוכלים חם-חם.

הולך טוב עם בירה וחמוצים.

רכיבים :

בצק לעטיפת המילוי :

3 כוסות קמח

כף שמן

כוס מים

קורטוב מלח

מילוי :

3 כוסות של ירקות מעורבים תרד,כרובית,גזר,אפונה,פלפל אדום וירוק קצוצים היטב

1 כוס בצל קצוץ היטב

1/2 כוס בצל ירוק קצוץ היטב

1 כפית שום קצוץ

1 כפית גינג'ר קצוץ

1/2 כפית כורכום

1 כפית של פלפל שחור טחון וטרי

3 פלפלי צ'ילי אדומים , טריים וקצוצים היטב

1 כוס גבינת עיזים אפשר גם גבינה צפתית

2 כפות חמאה

1/2 כפית חילבה

1 כף של תערובת מים וקמח לעיבוי העיסה

מלח לפי הטעם

הוראות הכנה :

בצק, בקערה גדולה ערבבו : קמח , שמן , מלח ומים . ערבבו היטב .לושו עד שהבצק יקבל מרקם אחיד , במשך 8-10 דקות . כסו והשאירו למשך 30 דקות לפחות , לאחר מכן לושו שוב לפני השימוש בבצק .

מילוי : במחבת לא דביקה חממו חמאה , שימו את החילבה עד שתהפוך לכהה והוסיפו בצל חתוך וטגנו עד שהבצל ישחים . הוסיפו כורכום , שום , גינג'ר וצ'ילי . טגנו במשך 30 שניות . שימו את הירקות וטגנו עד שהירקות יתרככו קמעה לא יותר מידי . שימו פלפל ומלח בתערובת הירקות , הוסיפו גבינה ובצל ירוק וערבבו היטב . על מנת למצק את תערובת הירקות , הוסיפו את כף תערובת הקמח-מים . ערבבו את הכל עד להתקשות התערובת .

העבירו את הירקות לקערה , כסו והכניסו למקרר לפחות לשעה .

יצירת הכופתאות : לושו את הבצק קמעה , הכינו כדורי בצק בגודל כ- 3 ס"מ.

קחו כדור , וגלגלו בין כפות ידיכם לצורה כדורית. פזרו קמח על משטח העבודה . שטחו את הכדור עם כפות ידיכם עד ליצירת עיגול שטוח בגודל של כ- 5 ס"מ , הכינו עוד כמה כאלה וכסו את הקערה . השתמשו במערוך על מנת לשטח כל עיגול שיצרתם – שימו לב! על מנת להצליח ביצירת הכופתאות , מרכז העיגול צריך להיות יותר עבה מקצוותיו , על מנת להבטיח שהכופתא לא תתפרק בזמן האידוי . מתחו את קצוות הבצק השטוח לאט עד לקוטר של כ- 7 ס"מ הכינו כמה מראש , וכסו את הקערה על מנת למנוע התיבשות .

למילוי : איחזו בבצק בכף יד אחת , שימו כף של מילוי ירקות על הבצק , ועם היד השנייה סגרו את קצוות הבצק לכיוון המרכז קיפול . הדקו את קצוות הקיפול על מנת לאטום את הכופתא זהו כל הסוד.

חממו סיר לחץ : שמנו אותו היטב על מנת למנוע הידבקות הכופתאות לסיר . סדרו את הכופתאות בסיר , סגרו את המכסה ובשלו בסיר הלחץ לזמן של כ 8-10 דקות .

לאחר הבישול יש להגיש מייד . בתאבון!

תגובה אחת לפוסט “מומו נפאלי – כופתאות במילוי ירקות”

  1. מאת arnest:

    זה נראה טעים מאוד!!