סלט פפאיה ירוקה



תגיות : 5 מתכונים

סום טאם : Som tam

הוא סלט פפאיה ירוקה שאוכלים בתאילנד, והוא מאכל אופייני ל  ISAN איסן צפון מזרח תאילנד.

רכיבים :

פפאיה ירוקה גדולה אחת חתוכה לגפרורים ללא החלק הפנימי.

כף מלח.

8-10 פלפלי צ'ילי חתוכים לרצועות אני השתמשתי בכפית אחת של צ'ילי יבש וזה יצא חריף אימים, אפשר פחות – הכל לפי הטעם

8-10 שיני שום פרוסות.

חצי כוס שעועית ירוקה חתוכה לחתיכות של 2-3 ס"מ.

2 כפיות רוטב דגים אפשר להחליף ברוטב סויה.

כפית תמרהינדי מדוללת ב3 כפיות מים.

2 כפיות חתיכות דגים או שרימפס מיובשים.

2 עגבניות חתוכות לפרוסות דקות מאד.

הוראות הכנה :

בוזקים כף מלח על הפפאיה ומניחים לחצי שעה, מנקזים את הנוזלים שיצאו.

מוסיפים את הצ'ילי וכותשים קלות בעלי ומכתש , מוסיפים את כל שאר המרכיבים פרט לעגבניות וכותשים עד שהכל מתערבב ומתרכך מעט אני השתמשתי במועך תפוחי אדמה ויצא גם כן לא רע.

מוסיפים את העגבניות ונותנים ערבוב אחרון.

ניתן לקשט מלמעלה בבוטנים קצוצים ועלי מנטה.

בתאילנד אוכלים את הסלט "מנוגב" באמצעות עלי כרוב או חסה, כתוספת לאורז דביק.

בתאבון!

תגובות לא פעילות.